Kesäisen kauniin perjantai-illan kunniaksi päätettiin poiketa torikuppilaan juomaan tuopit olutta. Kahvilapöydät olivat täynnä ja torin myyntipöydillä istui paljon ihmisiä. Yhtäkkiä leppoisan tunnelman rikkoi kova pamaus. Ihmiset lähtivät juoksemaan ja silmiini osui keskellä toria ollut mieshenkilö pitkäpiippuinen ase suunnattuna suoraan väkijoukkoon päin. Samassa kuuluu toinen laukaus ja minäkin ymmärrän viimein maastoutua. Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei ole totta ja seuraavana kouluissa tapahtuneet joukkotragediat. Paetessani kivipaasien taakse lähes konttaamalla laukauksia tulee lisää. Ymmärrän että nyt on tosi kysymyksessä ja kyse on silmittömästä tulituksesta. Laukauksien jälkeen on lähes hiljaista ja tapahtumat kulkevat kuin hidastetussa filmissä. Soitan hätäkeskukseen mutta se on ruuhkautunut. Ihmisiä jää makaamaan torille. Ensimmäiset sireenit kuuluvat ja poliisit saavatkin autolla rännikatua paenneen ja siellä kolaroineen ampujan nopeasti kiinni.

Tulituksessa kuoli naishenkilö ja kaksi miestä loukkaantui. Oli oikeastaan ihme että näinkin vähillä uhreilla selvittiin. Seuraavan päivän lehdestä saimme lukea että ampuja on 50-kymppinen kuopiolainen kiltti perheen isä. Hänelle oli venettä laittaessaan juolahtanut mieleen lähteä torille ihmisiä ampumaan. Mies ei osaa selittää tekoaan ja uhrit olivat hänelle täysin tuntemattomia. Huh, huh  -mihin tässä ollaan menossa! Savon Sanomien etusivulla julkaistu kuva torilta. Etualalla pöytä jonka ääressä istuimme.

Järkyttävistä kokemuksista huolimatta viikonloppuna tuli vähän myös liikuttua. Takareiden kanssa ollaan menossa parempaan suuntaan. Jalkaa on hoidettu mm. "purevalla koiralla". Laite on venäläinen. Sen antamaa lyhyttä sähköpulssia säädetään taajuutta muuttamalla. Käsittely ei ole mitenkään maailman mukavampia. Nyt pystyin jo tekemään muutaman parinkympin lenkin arvioidulla satasen kilpailuvauhdilla. Jalka ei kuitenkaan ole vielä täysin "oma", joten nyt suunnitelmissa on kolmen päivän Ibumax-kuuri, venyttelyä ja juoksutaukoa tarvittaessa vaikka Perniöön saakka.