Juhannuksen huumassa tuli kirjattua kalenteriin; lauantai 27.6. klo 9:00 pitkäääää lenkki… Ja tietenkin sattui kesän kuumin päivä. Alla olevasta lähtökuvasta voisi päätellä että ainakaan vasemman puoleista herraa ei lähtö oikein kiinnostanut. No sehän ei tietenkään pidä paikkaansa, vaan innosta puhkuen -iho yltä päältä aurinkorasvassa- lähdettiin matkaan. Juomavyöhön oli pakattu vettä ja suolaa sekä muovirahaa.

1246253498_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pekka ja Pätkä -molemmilla uudet tossut.

Reitti oli valittu siten että tankkausmahdollisuuksia oli riittävästi. Ensimmäiset vichyt juotiinkin jo seitsemän kilometrin juoksun jälkeen Toivalan St 1- huoltoasemalla. Sieltä matka jatkui mäkisen Ranta-Toivalan kautta Jännevirran kyläkaupalle. Päivä vaan jatkoi lämpenemistään ja oma juoksuni tuntui todella nihkeältä, ilmeisesti myös viikolla juostut 80 km vähän painoi jäsenissä. Kaupasta ostettiin kaikkea hyvää: suolamakkaraa, kahvia, jäätelöä, vichyä ja colaa. Kyläkaupan yhteydessä on baari, jonka luvataan olevan auki niin pitkään kuin viimeinen asiakas haluaa. Baarin terassilla nautittiin ostoksemme ja paikan omistaja kävi ihmettelemässä touhujamme, ”Ihanko ite ootta harrastuksenne keksiny”

Matkaa takana oli 15 km ja seuraavaksi suunnistettiin hieman tuntematonta reittiä Karjalan Lennoston varuskunta-alueen ja lentokentän kautta kohti Kasurilan Shelliä. Tälle välille osui myös kuvan mukainen maalaismaisema.

1246253474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Napoleonin mopo

Shellin tavoitettuamme matkaa oli takana 31 km. Taas tankkausta: patonkia, vichyä, kahvia ja jäätelöä. Omat pullot täyteen ja matka jatkui Räimän kylän kautta Vuorelaan. Vaikka aurinko paahtoi, juoksu alkoi pikkuhiljaa tuntua paremmalta. Vuorelassa fore näytti matkaa taitetun 44 km, sitten viimeiset huollot ja edessä enää loppusuora moottoritien vartta Päivärantaan. Koko reissun pituudeksi tuli 51 km ja kuumuudesta huolimatta juoksusta jäi hyvä maku. Matkan pituus osui mukavasti kohdalleen, kun keväällä jäi vuosipäivälenkki väliin. Toivottavasti ensi keväänä sitten jaksaa juosta vielä kilometrin pitemmälle.

Viikon kokonaismääräksi tuli 130 km ja suunnilleen näin on tarkoitus mennä kohti Kaustista. Harkinnassa on, josko meneillään olevan määräviikon päättäisi perjantaina Varpaisjärven yömaratoniin.