Pitkästä aikaa tuli juostua maraton. Varpaisjärvellä on aina ollut mukava juosta ja nyt tämä sattui sopivasti osana Kaustisen valmistautumista. Takana oli kohtalaisen kilometririkas viikko, joten mitään vauhdikasta juoksua ei ollut odotettavissa. Sen verran vauhtia kuitenkin etukäteen suunnittelin, että jos viiden minuutin kilometrivauhdilla kevyesti menee, niin hyvä. Ja jos ei mene, niin sekin saa sitten kelvata.

Sää oli mukavan viileä ja pienen kylän maratontunnelma parhaimmillaan. Ensimmäinen puolikas meni sekunnilleen tavoitevauhtia, mutta seuraava kymppi olikin sitten hidas. Kilsavauhdit tippuivat, mutta en halunnut lähteä puristamaan enemmän kuin jaksaakaan, vaan ajattelin vain nautiskella maaliin. Edestakaisella reitillä on kuitenkin hyvä seurata kanssakisaajia ja viimeisen kääntöpaikan lähestyssä pieni kilpailija heräsi. Viimeinen kymppi tulikin sitten mukavasti ja muutaman ohituksen jälkeen ratkesi myös aikuisten miesten voitto. Kaiken kaikkiaan reissusta jäi hyvä tunne ja maratonin tilastomerkintä on nyt tällekin vuodelle. Tulokset löytyvät täältä.

1246972995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hän tiesi jo lähtöviivalla voittavansa!

1247031315_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näiden herrojen järjestys ratkesi vasta viime kilometreillä.

Kolme ja puoli viikkoa Kaustiseen ja kaikki on mennyt lähes suunnitellusti. Maanantaina alkavalla kahden viikon lomalla on vielä tarkoitus juosta kunnon kilometrit. Ensimmäinen viikko menee Rukan maastoissa ja toinen sitten ehkä jo vähän löysäillen kotimaisemissa.