Elämä Kaustisen jälkeen on ollut varsin hektistä. Yksi normaali työpäivä, jonka jälkeen excursiolle Keilaan Tallinnan kupeeseen. Iltaohjelmaksi oli varattu Madonnan konsertti. En todellakaan ole mikään Madonna-fani, mutta kyllä show kaikkine rakennelmineen oli kuitenkin kokemisen arvoinen. Laululavalla on valmiit hyvät puitteet järjestää isoja konsertteja ja vaikka lehtitietojen mukaan tunnelma Helsingin konsertissa olisi ollut parempi, naapurimaassakin sitä oli aivan tarpeeksi.

1250012061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuollako se Madonna on? (kännykkäkameran laatukuva)

Kotiin  tulon jälkeen yksi työpäivä, sitten auton nokka kohti Lahtea ja MM-maratonia. Hilpeyttä herätti perjantain epäonnistuneet ruokatilaukset. Juvan Shellillä tilasin lihapullat perunamuusilla, tarjoilija toi nakit ja ranskalaiset. Illalla Kuusankosken Martinassa tilasin Opera-pitsan, josta tarjoilija vielä kysyi tuleeko siihen valkosipulia. Pöytään hän sitten kantoi lautasella ahvenen!!! Pokka petti lopullisesti. Ilmeisesti kun savolainen puhuu, vastuu todellakin siirtyy kuulijalle.

MM-maraton oli mukava tapahtuma, ainakin kannustajan roolissa olleena. Reitillä ja reitin varrella oli paljon tuttuja, joiden kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia. Aurinko porotti koko päivän pilvettömältä taivaalta. Kovasta kelistä huolimatta juoksussa tehtiin hyviä tuloksia, mm. Endurancen huiput Hietsu ja Tommi ylsivät omiin ennätyksiinsä. Mainittava on myös M70-sarjan voittajan Columbian Hernan Barreneche Riosin tulos 3:01:27. Siinäpä tavoiteltavaa! Sen sijaan Helenan juoksu meni odotetun huonosti. Satasen jäljet ovat selvästi havaittavissa ja nyt on turha suunnitella uusia kisoja, ennenkuin on kunnolla toipunut entisistä.

1250012085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lähtötunnelmia

Illalla oli sitten Helenan syntymäpäivälahjan eli kuumailmapallolennon lunastamisen vuoro. Kokoonnuttiin Malmin kentälle, josta siirryttiin Aerohotin pikkubussilla Lauttasaareen ja alettiin "puhaltamaan" palloa. Samassa puistossa viritteli pallojaan kaksi muutakin ryhmää. Lentäminen kuumailmapallolla osoittautui varsin miellyttäväksi kokemukseksi ja korkeanpaikankammoinenkin nautti täysin siemauksin. Lento on "polttoaineen" lisäystä vailla täysin äänetöntä, lentokorkeus oli 300 m ja koska tuuli vie palloa, tuulta ei korissa tunne ollenkaan. Lento kaupungin yli kesti reilun tunnin ja laskeutuminen tapahtui Mellunmäkeen pienelle peltoläntille. Laskeutumispaikan kahdella sivulla sijaitsi sähkölinjat, mutta hallitusti pilotti Hurja Hartman sai pallon osumaan linjojen väliin.

1250019038_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pallot Helsingin yllä

Sunnuntaina käytiin vielä tapaamassa Espanjan tuttua Miklosta Sirpalesaaressa. Miklos painaa nyt pitkää päivää vuorotta, mutta marraskuun alussa hän taas suuntaa autonsa nokan kohti Torreviejaa ja viettää siellä viisi kuukautta. Joulukuussa mennään sitten perässä. Harmi vaan että meidän pitää tulla ennen kevättä takaisin.

Tänään kävin ensimmäisen kerran lenkillä Kaustisen jälkeen. Kaverina oli tyttäreni huusholliin hommattu dalmatialainen Nuka. Edellinen omistaja on opettanut koiran juoksemaan valjaiden ja vyön kanssa. Debyyttimme onnistui kohtalaisesti, vaikka hieman Nuka meinasi jäädä hajuja haistelemaan ja myös yllättäen noussut ukkonen yritti säikytellä. Nukalle juoksua tuli 13 km ja minulle 18 km.

1250012159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuka

Lisäsin verkkoalbumiin Kaustisen kuvat.