Näiden lyhyiden makuun kun päästiin, niin tämäkin lenkki tuli kierrettyä.

Tapahtuma on uusi ja järjestettiin kotimaisemissa Puijon vaativassa maastossa. Kilpailumatkat olivat 9 km ja 18 km. Pitemmällä lenkillä oli korkeuseroa 125 m ja kokonaisnousua 377 m. Osanottajia oli satakunta, joka oli ihan hyvin tapahtuman pieneen mainostamiseen nähden.

Viisi vuotta sitten samoissa maastoissa juostussa Kuolon maratonissa kiivettiin ensitöikseen Puijon laskettelurinne. KuopioCrossin reitti oli hieman inhimillisempi. Suurimmat nousut alkoivat vasta kahdeksan kilometrin jälkeen. Oma juoksuni meni kohtuullisesti. Reipas alkuvauhti hivenen loppua kohti hiipui ja meno ylämäissä oli jo melko hiipimistä. Juoksutekniikkani puutteet tulivat hyvin esille. Alamäkijuoksua en näytä osaavan ollenkaan. Paksuilla jaloillani saan aikaan tehokkaan pönkän ja porukkaa paineli heittämällä ohi. Maaliin kuitenkin päästiin ihan hyvissä voimin. Loppuaikani oli 1:25:17. Foren mukaan lenkin pituus oli 17,5 km. Mukavana erikoisuutena oli maalissa tarjottu grillimakkara. Se ja vaativa reitti yhteensä tekivät sitten lauantai-illaksi kaamean janon ja siksipä tänään ei paljon ulkoiltu. KuopioCrossin tulokset.

Eilen päättyi Spartathlon. Nykytietoyhteyksien aikaan oli jännittävää seurata kilpailun kulkua. Turhaan ei Spartathloniin kunnioituksella suhtauduta. 320:sta matkaan lähteneestä vain 133 selvisi määräajassa (36 h) maaliin. Leonidaksen patsasta pääsi suutelemaan seitsemän suomalaista. Onnittelut Kreikassa uurastaneille. Mielenkiintoisia kisaraportteja luvassa.