Vaikka Turku hieman "syrjässä" onkin, tuli siellä eilen juostua puolikas. Edellisestä ns. kunnolla juostusta puolikkaasta olikin vierähtänyt reilut kolme vuotta. Ihan asiakseen ei Turkuun asti juoksemaan lähdetty, vaan reissuun oli sisällytetty parikin kyläpaikkaa.

Sen verran olin puolikkaaseen valmistautunut, että muutamat vauhtitreenit elo- syyskuussa sain tehtyä. Ennen juoksua sanoin, että jos 4:30 min/km pystyn juoksemaan olen tyytyväinen. Sää Ruissalossa oli loistava- täysi kesäkeli. Sen sijaan oma olo ei ollut kovin loistava. Lämmittelyssä juoksu tuntui löysän oloiselta ja jotenkin koko touhu oli kovin epävarman oloista. Ehdin jo etukäteen pistämään juoksuni epäonnistumisen turkulaisten syyksi.

Startista päästiin hyvin liikkeelle ja ensimmäiset kilometrit menivät mukavasti suunniteltua vauhtia. Kolmen kilometrin kohdalla seurakaveri Peksu juoksi rinnalle ja saman tien ohi. Oma juoksuni alkoi jo tuntua tuskaiselta ja kyllä huomasi että näitä keuhkojen tuuletusjuoksuja ei ole tullut viime aikoina tehtyä. Helppoa ei ollut, mutta sain kuitenkin vaihtelevalla reitillä tasaisen vauhdin pidettyä. Vitosen väliaika oli 0:22:14 ja kympin 0:44:51. Kympin jälkeen juoksu hieman helpottui ja voi olla, että myös reitin raskaimmat osuudet olivat takana. Kolmentoista kilometrin kohdalla sain Peksun kiinni ja loppu menikin sitten suht mukavasti hieman vähemmällä tuskalla. Loppuaikani oli 1:35:13 (netto 1:35:07) eli tavoitte täyttyi rimaa hipoen. Tasaiseen juoksuun olen tyytyväinen ja näitä itsensä rääkkämisjuoksuja pitäisi vaan raskia useammin tehdä. Ruisssalo on hieno paikka ja turkulaisetkin ovat ihan mukavia. Ruissalojuoksujen tulokset täällä.

1253466143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo helepottaa!

Tulevana viikonloppuna jännitetään, miten seurakaverit pärjäävät Spartathlonissa. Mukana on 17 suomalaista ja he kaikki ovat Endurancen jäseniä. Toivottavasti Kreikan jumalat ovat heille suosiollisia.