Tänään tuli viimein tehtyä se, joka olisi pitänyt tehdä jo viikko sitten. Jalkaa käytiin näyttämässä San Jaimen sairaalassa. Toiminta sairaalassa oli tehokasta. Kapulaenglannilla ja osittain myös Helenan ruotsilla tultiin hyvin juttuun. Röntgenkuviin ja pienen odottelun jälkeen vastaanotolle. Tulehdusdiagnoosi oli odotettu. Kerrottuani että vaiva alkoi jo yhdeksän päivää sitten ja olen juossut sen jälkeen noin sata kilometriä, lääkäri totesi "Stupid man". Sekin oli jo tiedossa. Sain kortisonia, mutta pyynnöistä huolimatta lääkäri ei halunnut pistää kortisonipiikkiä nilkkaan. Sanoi sen olevan vaarallista ja tempaisi piikin perskannikkaan. Toivotaan että se valuu sieltä nilkkaan. Lisäksi dexketoprofeiini kuuri ja ehdoton juoksukielto ensi viikon torstain kotrollikäyntiin saakka, jolloin tilanne tsekataan uudelleen.

Vamman syy:

Ensimmäisenä tulee mieleen -liian paljon, liian nopesti ja jalat alta. Määrät eivät kuitenkaan ole olleet mitenkään ennenkokemattomia ja itselläni on vahva teoria vamman alkuperästä. Teoriani vain vahvistui saatuani Hyvärisen Vesalta meilin, jossa hän kertoi miten pienestä asiasta jalan tulehdus voi saada alkunsa. Luottokenkiäni Asicsin 2000-sarjalaisia on täällä mukanani kolmet. Sunnuntaina 13.12. juoksin aivan uusilla 2150 kengillä reilun neljänkympin lenkin. Aika-ajoin tuntui että vasemman kengän läppä painoi. Yritin sitä korjatakin, mutta ei se oikein auttanut. Siihen jäi pieni hiertymä, mutta jatkossa asia unohtui, kun kenkiä vaihtamalla juoksin reilun viikon täysin ongelmitta. Maanantaina 21.12. pistin sitten samat 2150-kengät jalkaan. Taas sama painamisen tunne. Juoksin vain reilut 20 km, mutta pari tuntia lenkiltä tulon jälkeen kipu nilkkataipeessa todenteolla alkoi. En pitänyt sitä mitenkään vaarallisena ja seuraavat kaksi päivää juoksin "melkoisen" kipeällä jalalla. Ja viimeinen niitti oli vielä joulun jälkeen tehdyt lenkit. Stupit man- näinhän se menee. Blogiani lukevat kuitenkin tietävät että juoksuleirille on tultu juoksemaan.

Tällä kertaa juoksukiellon uskon, mutta potilaan liikuttelu San Jaimessa rullatuolin avulla oli sentään liioiteltua. Crevillentessä keskityn valokuvaamiseen ja lähipäivät ratkaisevat osallistumiseni E24:lle.