Viimeistelyt eivät ole menneet suunnitellusti. Kotiinpaluun jälkeen lopetin tulehduskipulääkekuurin ja oireilu nilkassa alkoi uudestaan. Nyt kipu on enemmän jalkapöydän puolella. Viikolla tehdyt kaksi juoksulenkkiä varmistivat, ettei varsinainen perusvaiva ole vielä hävinnyt. Torstaina soitin ortopedi Heikki Jaromalle. Hän on alansa huippuosaajia ja on hoitanut kuntoon useat oikeat urheilijatkin. Kuunneltuaan tilanteeni, hän lupasi ottaa minut vastaan ensi maanantaina. Siihen saakka sain komennuksen mennä vesijuoksemaan.

Ennen kokeilematonta vesijuoksua on nyt tullut harrastettua. Eilen puolitoista tuntia ja tänään tunti. Tämän päivän juoksun alle poljin ensin tunnin kuntopyörää. Alan pikkuhiljaa päästä vesijuoksun tekniikasta hajulle. Hyvin helposti homma menee löysäilyksi, mutta oikein ja tehokkaasti tehtynä voi jopa pitää kuntoa yllä. Nilkka on ainakin nyt saanut kivutonta kuntoutusta ja huomenna on tarkoitus vielä vesijuoksua jatkaa.

Maanantaina saan ammattilaisen arvion, onko tässä mitään saumaa tervehtyä ajoissa. Samoin uskon, että jos aletaan piikittämään, saan piikin kipukohtaan eikä espanjalaistyylisesti perslihakseen. Tällä kertaa tämä on tämmöistä, mutta onhan tässä vielä ruhtinaalliset kaksi viikkoa aikaa.