Kun kolme vuotta sitten aloin valmistautumaan ensimmäiseen 100 km juoksuuni, en villeimmissä unissakaan osannut kuvitella joskus osallistuvani Spartathloniin. Mikään hetken mielijohde tämä ei kuitenkaan ole. Jo vuosi sitten oli tarkoitus lähteä mukaan, mutta silloin E24:lla saavuttamani tulos ei mielestäni ollut riittävä, joten siirsin tavoitetta vuodella. Nyt kun tämän vuoden E24 jäi jalkavamman takia kokonaan väliin, ei tuloksen riittävyyden miettiseen tarvitse tuhlata energiaa lainkaan.

Juoksukilometrejä ennen Spartathlonia on tarkoitus saada kasaan reilut 3500 km. Kesäkuukausina määrään sisältyy myös paljon mäkitreeniä. Kuukausittaisten kilometrimäärien olen ajatellut jakautuvan seuraavasti:

tammikuu 246 km (toteutunut)
helmikuu 200 km
maaliskuu 300 km
huhtikuu 400 km
toukokuu 500 km
kesäkuu 500 km
heinäkuu 600 km
elokuu 600 km
syyskuu 200 km

Kilometrimäärä yhteensä ei tunnu mitenkään ylivoimaiselta, mutta ajankäytön kanssa varsinkin kovimpina määräkuukaisina voi olla sovittelemista. Kesälomasta ei tällä kertaa ole apua, koska ensimmäinen osa siitä menee Spartan reissuun ja loppu on säästetty vuodenvaihteeseen. Onnistuneen valmistautumisen edellytys on myös terveenä pysyminen. Toivottavasti suurin osa tämän vuoden sairasteluista on nyt takana. Jalka on kunnossa ja jo viikon kestänyt flunssakin lopuillaan. Motivaatio harjoittelun aloittamiseen alkaa olla kohdallaan.