Mukavasti oli porukkaa kiertämässä Hiekkaharjun kenttää. Sää oli enimmäkseen aurinkoinen, joskin kolea, joten pitkät trikoot olivat tarpeen. Juoksuni oli jotenkin tasapaksu. Ei kohokohtia, mutta ei mitään oikeita vaikeuksiakaan. Retun kanssa lähdettiin samaa vauhtia matkaan, mutta jo alkutunneilla tipahdin kovakuntoisen veturimiehen kyydistä. Maratonin väliaika oli 3:43 paikkeilla. Kolmen vuoden takaisessa ennätysjuoksussa pystyin viimeisellä tunnilla kiristämään vauhtia, mutta nyt siihen ei ollut mitään mahdollisuutta. Lopputulos 67,05 km jäi 730 m ennätyksestä. Suht tasaiseen vauhtiin olen kuitenkin tyytyväinen ja tulos vastannee tämän hetken kuntoa. 

Helenan huolto toimi taas mallikkaasti. Puolen tunnin välein tilasin juomaa -colaa, jaffaa tai mustikkakeittoa- aina pyyntö täytettiin täsmällisesti ja pullo tuli vauhdissa suoraan käteen. 

Kisassa tehtiin uusi rata-SE, kun Tero Hyppölä juoksi 78,0 km. Myös kuopiolais menestys oli loistava. Väänäsen Jarmo oli kisan kakkonen ja Junnisen Teija debyyttiultrallaan voitti naisten sarjan. Hiekkaharjun tulokset.

Huoltopöytien virittelyä

Tero lähti omille teilleen heti startista.

Jarmon kevyttä menoa. Takana ultralegenda Olavi Montela.

Vasemmalla kovakuntoinen ja oikealla se huonompi.

Espanjan muuttolintu Miklos

Debytantti Teija

 

Vasemmalta Retu (68,59 km), Jarmo (75,07 km), Miklos (59,25 km), Teija (60,45 km), Eka (67,05 km)

Kesäkuussa on vuorossa Perniön satanen. Toukokuu siis aikaa tehotreeniin. Puijon rinteet kutsuu.