Ensi lauantaina juostaan Vantaan Hiekkaharjun kentällä kuuden tunnin kisa. Valmistautumistani on sotkenut tiistai-iltana alkanut kurkkukipu ja yskä. Tänään kuitenkin jo uskaltauduin pitkälle lenkille, vaikka en sitä toipilaana oikeaoppisesti kiihtyvävauhtisesti tehnytkään. Pituutta lenkille tuli kuitenkin mukavat 37 km. Nyt on pienen hh-paaston aika ja huomisen reipasvauhtisen kympin jälkeen aloittelen tankkausta.

Toivottavasti sää viikonloppuna suosii. Tavoitteenani on kolme vuotta sitten juostun ennätyksen (67,78 km) parantaminen. Tällä kertaa Hiekkaharjuun saadaan myös kuopiolaisia ensikertalaisia. Harvoin järjestettävä kuuden tunnin juoksu on hyvä vaihtoehto debytoida maratonia pitemmällä matkalla.

Tänä vuonna olen sairastanut pienen flunssan jo kaksi kertaa. Spartathlon suunnitelman mukaan alkuvuoden kilometrimäärät ovat kuitenkin sen verran maltillisia, että suunnitelmassa olen flunssista huolimatta pysynyt. Juoksua on nyt takana 1074 km. Kovimmat kuukaudet ovat kuitenkin vasta alkamassa, joten toivottavasti flunssakiintiö on nyt osaltani täynnä. Toukokuun tavoitteena on jo 500 km ja mäkijuoksujen aloitus.