Talvi tuli ja toi samalla omat mausteensa treenaukseen. Eilinen pitkä lenkki pakkasviimassa oli jo melkoista vääntämistä. Muutenkaan motivaatio ei ole ollut ihan parasta A-luokkaa ja illat ovat tahtoneet käydä lyhyiksi, kun muutakin tekemistä on ollut. Tällä viikolla sain kuitenkin pitkästä aikaa 100 km kasaan ja eiköhän motivaatio löydy viimeistään vajaan kahden viikon päästä, kun päästään Torreen. Loma on ansaittu ja kun tammikuun 7.päivä tullaan takaisin Suomeen, toivottavasti ollaan huippukunnossa ja myös muutaman kilon kevyempiä. 

Kun viime viikonloppuna Endurancen syysleirillä Solvallassa kuuntelin Hyppölän Teron luentoa, päätin (taas) että tällä kertaa Torren harjoituksiin sisältyy myös kovempitehoista juoksua. Kilometrejä siellä on tullut aikaisemminkin paljon, mutta mukavuuden halu on aina voittanut ja vauhti on ollut retkeilytyyppistä. Ennen lomalle lähtöä on kuitenkin vielä tarkoitus juosta Itsenäisyysmaraton. Maratonkunto ei taida olla kummoinen, mutta ehkäpä 5 min/km voisi lähteä tavoittelemaan. 

Viikonloppuna juostiin Oslon Bisletillä 24 h kisa. Endurancelaiset tekivät kovia tuloksia: Jari Tomppo juoksi sisäratojen SE:n 234,989 km ja myös syksyn Spartathlon finisher Petri Perttilä huipputuloksen 220,841 km. Kovia poikia!