Kastelukanavan varsi on Torreviejan treenipaikoista ehdoton suosikkini. Tähän mennessä kanavan alajärvellä asti ei ole tullut käytyä, mutta tänään sekin sitten tehtiin. Googlemapista matkaa mittailtiin ja Los Altosista pituudeksi saatiin melko tarkasti 50 km. Eli edestakaisin se tekisi 100 km! Juosten ehkä mahdollista, mutta ei kovin järkevää, kun h-hetkeen on enää 32 vuorokautta. Homma ratkaistiin siten, että Nivalan Petri heitti meidät Mikloksen autolla moottoritietä pitkin kanavan alajärvelle tai oikeasti tekoaltaalle ja sieltä lähdettiin sitten ilman konevoimaa tulemaan kanavan vartta ylöspäin.

Mukana oli Miklos, huoltopyörä, Heltsu, Retu ja Eka. Heltsu oli edellisiltana laatinut auktoritäärisesti viiden kilometrin  pyöräilyvuorot, joita tosin sai soveltaa tuntemuksien mukaan. Paitsi Ekalle ei ollut luvattu yhtään pyöräilyä ja siitä ei saanut lipsua.

Sää suosi ja vaikka mentiin yläjuoksulle päin, nousua ei huomannut.

Kanavan kokonaispituus on 64 km.

Matka sujui leppoisasti tasaista vauhtia. Viiden kilometrin välein pidettiin pieni breikki ja samalla aina vaihdettiin huoltopyörän kuljettajaa. Kotiin Los Altosiin saavuttiin hyvissä voimin ja kokonaismatkaksi tuli 51 km. Heltsu juoksi 26 km, Retu säästeli Crevillenteä varten 32 km ja Mikko päästeli 42 km. Eka taapersi koko matkan.

Reitti ala-altaalta Los Altosiin

Tänään oli tarkoitus toteuttaa myös yksi tämän leirin tavoitteista eli ylipitkälenkki. Pienen energiatankkauksen sekä kuivien vaatteiden vaihdon jälkeen suunnattiin Heltsun kanssa uudelleen kanavan varteen. Edelleen jatkettiin yläjuoksulle päin ja Heltsu sparrasi pyörällä rinnalla. Mukava oli huomata, että jossain vaiheessa päivällä hieman tahmealta tuntunut juoksu sujui nyt varsin kevyesti. Miguelin kaupungin kohdilla käännyttiin takaisin ja kun kotiin saavuttiin, oli jo pimeää. Päivämatkaksi tuli tavoitteena ollut 70 km ja juoksun keskivauhti oli 5:59 min/ km.

Alla vielä muutamia kuvia kahdelta edellispäivältä.

Huoltajallakaan ei oo aina heleppoo.

Mäkivetoja

Campoamorin rannalla.

Eläkeläisinä sitten tänne?