Kesäloman viettäminen talviaikaan ei ole ollenkaan hassumpaa puuhaa. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan ja huomisaamuna suunnataan Suomeen. Loman aikana työpaikkani fyysinen sijainti on muuttunut ja maanantaina selviää, miten sinne osaan mennä. Kaikki salasanat ainakin olen unohtanut, joten loma on siltäkin osin oikein onnistunut.

Leirin viimeinen jakso käsitti viisi harjoituspäivää ja kilometrejä kertyi 166 km. Tiistaina uusittiin ”La Mangan maraton” (kuvia Caffin sivuilla) ja keskiviikkona tehtiin kanavan varressa ”Hyppölät”. Tänään fiilisteltiin vielä San Miguelin kaupungin keikalla. Keskiviikon harjoitukseen sain idean Hyppölän Teron pitämästä luennosta Endurancen syysleirillä ja siihen sisältyi 5 km vr + 5 km kova + 3 km vr + 3 km kova + 2 km vr + 2 km kova + 6 km vr. Harjoituksen sijoittaminen keskiviikolle (kolmena edellisenä päivänä juoksua reilut 120 km) ei varmaan ollut ihan optimaalista, mutta perinteisesti nämä harjoitteeni eivät ole olleetkaan ”Kuinka harjoittelen oikein”- oppikirjasta.

 

Leiriin sisältyi 24 harjoituspäivää ja kilometrejä kertyi yhteensä 818 km. Kilometrimäärä on kieltämättä aika ”ruma”, mutta vaikka kilometrit ovat täällä yhtä pitkiä kuin kotonakin, niitä vaan kerääntyy näissä olosuhteissa huomattavasti helpommin. Haka Anttilan 300 km viikko jäi tekemättä, mutta oikeasti ihan siihen en uskonut pystyvänikään. Aika paljon tuli edelleen oltua liikkeellä retkeilyperiaatteella ja kun siihen lisätään vielä epäterveellinen ruokavalio sekä kohtalaisen runsas oluen nautiskelu, voi luottavaisena lähteä kohti E24:sta. Terveystilanne on ollut koko ajan hyvä. Pieniä asiaan kuuluvia kolotuksia on ollut, mutta buranakupilla on tarvinnut vierailla kuitenkin vain satunnaisesti.

Neljä viikkoa on vilahtanut nopeasti ja olemme kaikki viihtyneet täällä erinomaisesti. Helena on selvittänyt kadonneen kuntonsa arvoituksen. Retun eiliset alle 4 min/km vedot lupaavat hyvää parin viikon päästä olevalle Dubain maratonille ja myös Ellu on saanut täällä juoksukipinän. Mikko on jälleen päässyt pitkien lenkkien makuun ja saanut hyvät pohjat tammikuun lopulla alkaviin Espanjan puolikasryppäisiin. Iso kiitos Mikolle taas huolenpidosta. Teit reissustamme ikimuistoisen! 

Bueno!