Elämä on ollut kiireistä ja treenit eivät ole maistuneet. Ei ole ollut sellaista paloa, niin kuin 24 h juoksuun valmistautuessa pitäisi olla. Tavoitteena on ollut pitää sadan kilometrin viikoista tiukasti kiinni, mutta niistäkin on jo tullut hieman lipsuttua. Ihailla täytyy Endulaisia seurakavereita, jotka työn ohella vetävät 200 – 300 km viikkoja. Moni hyödyntää työmatkatkin harjoitteluun, mutta minä en ole siihen oikein oppinut. Nykyinen tasan kymmenen kilometrin työmatka olisi siihen varsin sopiva, joten jospa teiden sulettua saisin minäkin työmatkaliikunnasta kiinni.

Viime lauantaina juostiin Merihaassa Hassen maraton. Mikloksen kanssa hölkkäiltiin seurusteluperiaateella ja saatiinkiin maratoniin kulutettua kunnioitettavan paljon aikaa. Loppuaikamme 4:18:37 on kaikista juoksemistani maratoneista toiseksi huonoin. Ainoastaan Puijon raskaissa maastoissa järjestetyllä Kuolon maratonilla olen viipynyt pitempään. Ainut motiivi Helsingin reissuun Hassen maraton ei sentään ollut, vaan samalla reissulla tavattiin lapsiani ja haettiin Mikloksen Espanjasta tuoma polkupyörä sekä Kuopion kuuden tunnin juoksun T-paidat.  

Huoltaja voitti kultaa ja oli niin paljon aikaisemmin maalissa, että ehti kahvilan ikkunan läpi kellon pysäytyksemme kuvaamaan.

Osallistumalla Kuopio 6 h Run kisaan pääsee laadukkaan teknisen T-paidan omistajaksi. (kuva: Ilpo Lommi)

Tulevana lauantaina juostaan 31 km pituinen Kolmen Kylpylän Kirmaisu. Se on tarkoitus tehdä hieman jatkettuna versiona ja myös reippaammalla vauhdilla.