Sunnuntaina 3. heinäkuuta starttasi Ikäläisen Keijo tuhannen mailin taipaleelleen Nuorgamista Hankoon. Matka taittuu jalkaisin ja huoltajana toimii vaimo Tuulikki.

Nyt matka on jo joutunut Itä-Suomeen ja eilinen päivä oltiin heidän mukanaan. Aamulla lähdettiin liikkeelle Juuan ABC:ltä ja tavoitteena oli päästä illaksi Joensuuhun. Helena lupautui ajamaan meidän autoa, joten sain juosta koko päivän Keijon seurana. 

Tässä lähdetään jatkamaan matkaa Kolinportin huoltotauolta.

Keijolla on jo takanaan reilu 1000 km ja määränpäässä Hangossa on tarkoitus olla ensi lauantaina. Keskimääräinen eteneminen päivässä on noin 80 km, joten tien päällä saa olla ahkerasti. Tuossa määrässä on juoksemista terveenäkin, mutta aika paljon Keijo on joutunut taistelemaan myös erilaisten kipujen kanssa. Edellisen hyvän päivän jälkeen eilen oli kovat polvikivut hänen seuranaan. Sitkeästi mies kuitenkin menee niistä yli ja matka vaan jatkuu.

Metsien miehet

Mukava oli juosta Keijon seurana ja samalla sain minäkin rauhallisen ylipitkän lenkin tehtyä. Aamun sade vaihtui iltapäivällä auringonpaisteeksi, joten sää oli mitä mainioin. Aivan Joensuuhun asti ei katsottu järkeväksi päivämatkaa venyttää, joten lopettiin 71 km kohdalle Kontiolahden itäpuolelle.

Se on siinä!

Tuhannessa mailissa on juoksijalla kova homma, mutta ei ole helppoa huoltajallakaan. Onneksi Keijon veli Janne tuli eilen Tuulikin avuksi, joten loppumatkasta Tuulikillakin on mahdollisuus vaikka juosta Keijon seurana. Ehtii vielä reilun 500 km viikon tekemään :)

Kiitos Team Ikäläinen ja mahdollisimman kivutonta loppumatkaa!  Täällä kuvia kutostien varrelta.

=====================

Kaksi viikkoa sitten oltiin Bornholmin palautuslenkillä helteisellä Paavo Nurmi maratonilla. Sää oli varsinkin ensimmäisellä kierroksella tukahduttavan kuuma ja juoksu oli tuskaista. Loppupuoliskolle sää pilvistyi ja tuli muutama pisara vettäkin, joten se oli jo helpompaa. Lupauduin juoksemaan Helenan peesissä, mutta hänen juoksunsa tyssäsi käytännössä jo viiden kilometrin jälkeen ja hän keskeytti puolikkaaseen. 

Huoltajani kahden peräkkäisen maratonin keskeyttämiseen on nyt koetettu syitä etsiä. Olisikohan sittenkin hänen viime talvena vaivihkaa tekemällä valmentajan vaihdoksellaan osuutta asiaa. Han löysi vanhasta Juoksija-lehdestä Janne Holmenin neljän tunnin alitukseen tähtäävän maratonohjelman ja nykyisen kotona asuvan valmentajan ohjeet saivat jäädä saman tien. Janne Holmenin ohjelmalla pääsee kuulema parempaan kuntoon vähemmällä harjoittelulla, joten lepopäiviä jää huomattavasti enemmän. Jostain kumman syystä Turun reissun jälleen olen ollut havaitsevinani haikailuja entisen valmentajan perään. Lokakuussa lähdetään Frankfurtin maratonille ja sinne on tarkoitus huoltajakin kuntouttaa vanhoin yksinkertaisin konstein.

Tois puol jokkee