Viikonloppuna oli Suomessa varsinainen ultrasuma. Lappajärvellä juostiin 68 km Kivitippu-ultra, Paloheinässä 100 km Masokistin Unelma ja Kaustisilla 6-24-48 h kisat. Kaustisen 48 h oli ensimmäinen laatuaan Suomessa ja siellä tehtiinkin erittäin kovia tuloksia. X-Caliber Tomppo juoksi uusiksi 48 h maantiejuoksun PE-lukemiksi 373,142 km ja Outi Siimes paranteli samoin maantiejuoksun naisten Suomen ennätystä lukemiin 304,676 km. Kisa käytiin kuuleman mukaan suurimmaksi osaksi sateisessa säässä, joten se nostaa edelleen suoritusten arvoa.

Me vietettiin launtaipäivää Paloheinässä Antin ja Von Tomppa Mähösen huoltojoukoissa. Etelässä sää oli huomattavasti parempi, aamupäivän paistoi aurinko ja iltapäivän ajoittainen sade ei ketään liiemmin haitannut. Valitettavasti Antin juoksu päättyi vajaan 60 km kohdalla numerolapun riisumiseen. Aina ei kulje ja ymmärrän hyvin, ettei jäljellä olleen reilun 40 km rämpiminen enää kiinnostanut. Von M puolestaan suoritti pienten vaikeuksien kautta kisan loppuun ja samalla paranteli ennätystään.

Masokistin kolme nopeinta. Oikealta Talvitie, Järvinen, Welling.
Peräkylän raportti ja tulokset.

Olen ollut tänä kesänä kahdessa 100 km kisassa aistimassa ultratunnelmaa huoltopuolella, eikä yhtään ole kisoihin mieli mukaan tehnyt. Olen kuuden satasen sarjaani täysin tyytyväinen (ka.9:33:04) ja sitä sarjaa ei parene mennä pilaamaan. Sen sijaan vuorokauden tuloksessa on edelleen parannettavaa ja sen kimppuun käydään sopivan tilaisuuden tullen. Helmikuun E24:lla se paikka ei kuitenkaan ole. Myös joku etappijuoksu vielä kiinnostaa ja Unkarin Balaton voisi ensi kesänä olla hyvä vaihtoehto Bornholmille.

Kelien viiletessä on treeni-intoakin löytynyt ja viime viikolla sain pitkästä aikaa kasaan satasen viikon. Lenkkivauhdeista riippumatta on ollut melko raskasta, mutta olen kuitenkin jo niin paljon tätä hommaa harrastanut, että tiedän työnteon jossain vaiheessa palkitsevan. Myös Torreviejan viikot on nyt lukkoon lyöty ja ensi talvena siellä ollaan  hieman totuttua myöhemmin (20.1.2012- 17.2.2012). Espanjassa on tarkoitus poltella karstoja ainakin kahdella puolimaratonilla. Treenit siis jatkukoon...