Kuopio Maraton juostiin reilu viikko sitten jälleen mukavassa syyssäässä. Jäniskin onnistui tällä kertaa vastuullisessa tehtävässään ihan kiitettävästi. Palautteista en tiedä, mutta kilometrivauhti pysyi koko ajan varsin tasaisena. Hiukan alle viiden minuutin vauhti on tämän hetken kuntoon nähden aivan riittävää ja parin viikon päästä on Espoossa tarkoitus kokeilla miten puolta pitempi matka taittuu samaa vauhtia. Itse en ole milloinkaan jäniksen tahtiin juossut, mutta aika paljon näyttää kysyntää jänispalvelulle olevan. Valitettavasti järjestäjät eivät olleet saaneet täydelle matkalle yhtään jänistä, vaikka sitä oli etukäteen mainostettu.

Jänistä janottaa

Kulunut viikonloppu vierähti Kiltuan korpimökillä, jossa perinteisesti on ulkoilua harrastettu. Kiltualle mentiin jo torstai-iltana ja menomatkalla piiloteltiin juomapulloja perjantain pitkää lenkkiä varten. Perjantain lenkki lipsahtikin suunniteltua pitemmäksi, kun yllättäen oltiin tipahdettu kartalta ja muutamaan tuntiin ei tiedetty missä ollaan. Onneksi kaikki piilopullot löytyivät, joten reissusta selvittiin lopulta ehjänä saunan lämmitykseen. Matkaa päiväretkelle kuitenkin kertyi 53 km. Lauantain ulkoiluksi riitti 25 km ja tänään sitten poimittiin puolukoita, joita oli riittävästi, samoin kuin hirvikärpäsiäkin. 

Eilen juostiin Hollannin Winschotenissa 100 km MM-kilpailu. Mielenkiinnolla odotettiin maratoonari Marko Vaittisen debytointia, mutta niin vain kävi että hän joutui kisan puolivälissä heittämään leikin kesken. Suomalaisista paras oli Janne Klasila omalla ennätysajallaan 7:35:37 ja myös Tero Hyppölä juoksi hienosti oman ennätyksensä 7:48:17. Ikiliikkuja Tapio Talvitie pokkasi M50 sarjan MM-hopeaa ajalla 8:27:58. Tämä taisi olla jo Tapion kolmas 100 km kilpailu tänä vuonna ja jatkoa seurannee lokakuussa Wihalla.