Minulla on nyt neljäs kerta täällä ja todennäköisesti jatkossakin lomia tullaan viettämään näissä maisemissa. Yleensä olemme olleet joulun aikaan, mutta ehkä tämä myöhäisempi ajankohta on parempi. Nyt ainakin näyttää siltä että sopivasti vältyttiin Suomen kovimmilta pakkasilta. Jonkin verran näyttää olevan valloilla käsitys että täällä on talvellakin tosi lämmintä. Tänne talvella aikovien on kuitenkin hyvä ottaa huomioon että tähän aikaan vuodesta täällä ei rantalomaa pysty viettämään. Vaikka shortsi-ihminen olenkin, tällä reissulla en niitä juuri ole tarvinnut kuin juostessa. Ja espanjalaisten asuntojen kivilattiat ovat luku sinänsä, ilman villasukkia ei tule toimeen.

Juoksuun ilmasto on kuitenkin ihanteellinen ja en missään nimessä vaihtaisi paikkaa Kanarian saariin. Täällä on rauhallista, tilaa riittää juosta, vuokra-asuntovalikoimaa riittävästi, kaupoissa asiointi halpaa ja lentojakin löytyy ihan kohtuuhintaan. Ja joka kilpailla haluaa, täällä siihen tarjontaa riittää. Caffin kilpailukalenterista laskeskelin lokakuun lopusta huhtikuun alkuun mennessä lähiseuduilta löytyvän peräti 16 puolimaratonia. Kisat ovat hyvin järjestettyjä ja osallistumismaksuiltaan edullisia. 



Tässä yksi syy miksi me täällä juostaan (kuva Miklos)

Spanairin konkurssi aiheutti paluumatkamme suhteen hieman päänvaivaa, mutta lopulta kaikki taitaa kääntyä parhain päin. Eräänä aamuna ennen lenkille lähtöä googletin lentoja Alicante- Kuopio ja löytyihän niitä, mutta hinnat olivat pilvissä. Air Finland tosin tarjosi välin Alicante- Helsinki hintaan 179 €, mutta onneksi hermo vielä piti enkä varausta tehnyt. Samana iltana palasin takaisin aiheeseen ja nyt meno Helsinkiin oli enää 79 €! Välittömästi tein varauksen, joten kohtuu pienillä tappioilla selvitään, vaikka Spanair ei lupaamaansa korvausta paluulentojen peruuntumisista ikinä maksaisikaan. Helsinki- Kuopio väli muuttui nyt junailuksi, mutta toisaalta täällä oloaika jatkuu lähes vuorokaudella, koska uusi paluulento lähtee vasta myöhään perjantai-iltana. Jokunen juoksukilometri lisää...