...pakkassäässä!

No ei aivan, mutta lähellä jo käytiin. Aamulla mittari näytti kolmea lämpöastetta ja kova tuuli antoi siihen vielä oman lisänsä. Päivän mittaan ilma lämpeni, mutta pipo pysyi tiukasti päässä lenkillämme, joka suuntautui minulle osaksi uusiin maisemiin. Ensin Guardamariin, sieltä kanavan vartta Rojalesin kaupunkiin ja sieltä edelleen Quesadan kaupunkiin. Kaupungit ovat täällä niin lähekkäin, että siirtyminen kaupungista toiseen onnistuu kätevästi juostenkin. Pyörällä huoltajana ja tuulensuojanamme toiminut Retu sparrasi minua vielä kotiin rannan kautta, joten maratonin mitta tuli sopivasti täyteen.

 


Päivän lenkki

Eilen oli sateinen aamupäivä ja se vietettiin Habaneraksen ostoskeskuksessa. Alennusmyynneistä mukaan tarttui muutamat kengät, jotka ovat täällä halpoja Suomen hintoihin verrattuna. Illansuussa oltiin sitten Mikon luona saunomassa ja alle tehtiin vauhdikas lyhyt lenkki.

 


Juoksusaldo tähän saakka

Sunnuntaina juostaan sitten Mazarron puolimaraton. Valitettavasti Helenan kisat jää nyt väliin. Tällä kertaa on hänen vuoronsa kärsiä jalkavaivoista. Kipeytynyt jalkaterä estää tällä hetkellä juoksun kokonaan. Vaivaa on nyt diagnosoitu, kovasti googletettu ja Suomesta saatu vahvistusta asiaan. Todennäköisesti jalkapöydän luussa on jonkinasteinen rasitumurtuma. Jos tässä ollaan oikeassa, hänen juoksunsa on tällä reisulla juostu ja nyt pitää olla malttia vaivan parantamisessa. Harmitus on kova ja ymmärrän tunteen, sillä hyvässä muistissa on kahden vuoden takainen oma kärvistelyni täällä nilkkavamman kanssa.