Maaliskuu alkoi varsin nihkeästi. Itsensä motivointi liikkeelle tuntui vaikealta ja muutamia kertoja jäi suunniteltu lenkki kokonaan tekemättä. Alkukuuhun sattui myös elämäni huonoin pitkälenkki. Läksin kotoa tutulle Saaristokadun 32 km kierrokselle. Mitään juomista tai muuta energiaa en ottanut mukaan, ainoastaan muutaman kolikon taskuun. Puolenvälin paikkeilla kävin ostamassa kaupasta 0,5 l Jaffa-pullon ja huitaisin sen muutamalla kulauksella tyhjäksi. Jokunen kilometri siitä juoksu kävi mahdottomaksi ja oli pakko ruveta kävelemään. Loppumatka meni käytännössä kokonaan kävelyksi ja ehdin jo ajatella että jotain on pahasti vialla. Seuraavat lenkit sujuivat kuitenkin normaalisti, joten muuta selitystä en keksinyt kuin Jaffasta saatu liian nopea insuliinipiikki tyhjiin energiavarastoihin.

Loppukuuta kohden sain kuitenkin jo paremmin juonesta kiinni ja opettelin jopa muutaman kerran viikossa juoksemaan 10 km työmatkan edestakaisin. Tämän kuun lopussa tapahtuvan muuttomme myötä matka piteneekin sitten yli puolella, joten sitten työmatkoista saa jo ihan kunnon päiväkilometrit. Eri asia on, miten itsensä saa aamuviideltä liikkeelle. Kova uho kuitenkin on että sitä kokeillaan. Juoksua tuli maaliskuussa yhteensä 343 km ja koko alkuvuoden saldo on 1194 km. Muutaman vuoden tauon jälkeen tuli myös hiihtoa kokeiltua, mutta luistelubaanat sattuivat juuri silloin olemaan niin kovat että se innostus loppui alkuunsa.

Eilen juostiin perinteinen Kolmen Kylpylän Kirmaisu. Reitti Fontanella – Kunnonpaikka – Rauhalahti on pituudeltaan 31 km ja itse sain siihen lisää pituutta juoksemalla kotoa 19 km matkan KKK:n lähtöpaikalle Siilinjärven Fontanellaan. Sää suosi ja noin viiden puolen minuutin kilometrivauhti tuntui tällä kertaa helpolta.



KKK sai mukavasti porukkaa liikkeelle (kuva: Jarmo Väänänen)

Bornholmiin on aikaa 10 viikkoa. Nyt ei ruotsinsavolaista Reima Hartikaista lähtölistalla näy, mutta sen sijaan sinne on ilmestynyt sudentti savolainen Vaananen. Mielenkiintoinen kesäretki on meille tulossa. Huoltajakin sai lisäpotkua reissuun kuunnneltuaan viikko sitten Vierumäellä Endurancen kevätleirillä Hannu Mikkosen jämäkän luennon onnistuneen huollon merkityksestä ultrajuoksussa.