Kaksi viimeistä treenipäivää sujuivat mallikkaasti. Eilen juostiin 35 km yhteislenkkinä. Reittiin sisältyi La Matan ja Guardamarin välinen 12 km pitkä hiekkaranta. Hiekka aivan vesirajassa on mukavan kovaa juostavaa. Lenkin jälkeen oli ohjelmassa vielä rentouttava hieronta. Tänään hieman koleana päivänä juostiin sitten reipasvauhtinen 40 km. Samalla saatiin Mikolle se ensimmäinen tuplapitkä. Meno oli niin kevyen näköistä, ettei varmasti jää viimeiseksi. Miehessä on selvää ultra-ainesta. Mikosta on tullut hyvä ystäväni ja oli mahtavaa lopettaa tämä leiri hyvin sujuneeseen yhteislenkkiin.

Tulin hakemaan täältä kolmea 200 km viikkoa ja onnistuin siinä hyvin. Juoksua tuli yhteensä 670 km. Kuuden päivän jaksoissa homma eteni, 244 km, 211km ja 215 km. Miten paljon sitten olen täällä oikeasti harjoitellut, on eri asia. Enimmäkseen olen tainnut vain nauttia liikunnasta. Joka tapauksessa kolme viikkoa, jonka olen täällä viettänyt, on ollut hienoa aikaa. Nykytietoyhteiskunnan aikana on ollut helppo pitää yhteyttä läheisiin ja kun heillä on ollut kaikki hyvin, on ollut antoisaa ottaa aikaa vain itselleen. Toivottavasti tästä kaikesta on hyötyä kovan tavoitteen saavuttamiseen Espoossa (200 km).

Terveyspuolella kaikki on mennyt uskomattoman hyvin. Mitään ongelmia ei ole ollut. Venytellä en ole muistanut, mutta sensijaan huolelliset kylmävesihuuhtelut olen jaloille lenkkien jälkeen säännöllisesti tehnyt. Suuren arvon annan lihashuollolle. Sarin ensimmäisen käsittellyn jälkeen hieman jumissa olleet lihakset rentoutuivat ja ovat sen jälkeen toimineet moitteettomasti. Pään kestävyyteen olen myös erittäin tyytyväinen. Joskus vähän hakusessa ollut itsekuri toimi nyt moitteettomasti. Vaikka olutta on tullut juotua päivittäin, varsinaiseen juopotteluun en sortunut kertaakaan.

Juoksukenkiä on mukanani ollut kolmet. Niken Elitet, Asics 2130 ja New Balance 902. Joulun pitkillä lenkeillä Elitet osoittivat väsymisen merkkejä ja päätyivät espanjalaisen roskakorin viereen, josta ne nopeasti olivat lähteneet seuraavalle käyttäjälle. Tilalle löytyi paikallisesta valikoimasta Nike Equalon 3. Kenkää en ole Suomessa tavannut, mutta netistä katsottujen tietojen perusteella uskalsin hankinnan tehdä. Pari on osoittautunut erittäin toimivaksi ja lienee kakkoskenkä Espooseen. Ykkösenä pysyy kotona odottavat 100 km juostut Elitet. Zombie Runnersilta tilatut ja täällä testatut Injinji varvasjuoksusukat toimivat myös hienosti. Varma valinta myös Espooseen. Kiitos vaan Toh ja Corner vinkeistä.
 
Hienoja juoksupaikkoja maailmassa varmasti riitttää. Torrevieja on hyvä vaihtoehto niiden joukossa. Olen ihastunut paikkaan ja uskon palaavani tänne uudelleen. Ensimmäisen kerran minkään loman lähestyessä loppuaan kammoksun hieman maanantaina alkavaa työelämää. Samoin hieman huolestuttaa, miten pysyn terveenä kun täältä lauhkeasta ilmastosta joutuu palaamaan kylmään Pohjolaan. Toivottavasti flunssa ei nyt pilaa tätä hyvää fiilistä.

Homma alkaa olla paketissa. Tänään vielä saunotaan ja grillataan. Huomenna lento Helsinkiin ja lauantai aamuna edelleen Kuopioon. Reilut kolme viikkoa H-hetkeen ja kilometrimäärät tipahtavat nyt reippaasti. Muutama terävä mattotreeni sekä puolikas kotirata ovat kuitenkin ohjelmassa.

Kiitos Mikko seurasta ja kaikesta muusta!
Kiitos Kari hyvästä asunnosta!
Kiitos Sari toimivasta lihashuollosta!
Kiitos Elsamarin koko henkilökunta palveluista!
Kiitos Torre Market ruisleivästä ja Turun Sinapista!
Kiitos Helena myötäelämisestä!!!

Torrevieja vaikenee!