Pari juoksupäivää taas takana. Tähän saakka olen tarennut hyvin juosta lyhyissä trikoissa, mutta miten käynee loppuviikosta kun tännekin on luvassa viilenevää ja jopa yöpakkasia. Lunta täällä ei liene sentään milloinkaan nähty. Talvisää on kuitenkin vaihteleva, joten itse suosin lenkeillä juoksutakkia ja puutarhahanskoja.

Tänä aamuna heräteltiin elimistöä aamulenkillä jo ennen aamiaista. Kävimme Helenan kanssa hienossa aamuauringossa rantabulevardia pitkin kääntöpisteellä Torreviejan 1350 m pitkän aallonmurtajan päässä. Edestakaisesta reitistä kertyi matkaa yhteensä 13 km.

Iltapäivällä oli sitten vuorossa reilusti puolta pidempi ja reipasvauhtisempi lenkki Guardamariin. Helena oli mukana pyörällä ja olipa mukava juosta, kun ei tarvinnut juotavaa itse mukana kuljettaa. Päivä oli niin lämmin että jopa minä tarkenin juosta ilman juoksutakkia lyhythihaisessa paidassa.

Eilen tutustuttiin juoksemalla Lo Paganin hienoihin maisemiin. Paikalle mentiin autolla ja olemmekin Helenan kanssa etuoikeutettuja kun kavereillamme on täällä autot. Näin pääsemme mekin tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin. Juoksua Lo Paganissa kertyi 25 km. Mikolle kilometrejä taisi kertyä enemmänkin omalla tutkimusretkellänsä, johon meidän muiden rohkeus ei riittänyt. Mies hävisikin horisonttiin ja kun häntä ei alkanut kuulua, menimme kulmakuppilaan kahville. Viimein hän vilahti ohitsemme - tietenkin meitä huomaamatta - vähän aikaa toisiamme katseltuamme ryntäsin perään. Onneksi voimia oli sen verran tallella että sain hänet kiinni, muuten mies olisi varmaan juossut Gartagenaan asti.

Vaikka olenkin täysin epäpoliittinen henkilö, pakko on hieman kirjoittaa presidentin vaaleista. Itse uskon että valitaanpa ehdokkaista kumpi tahansa, Suomi saa varmasti pätevän presidentin. Suvaitsemattomuus näyttää kuitenkin nostavan päätään näissä vaaleissa. Itse en kirjoittelusta paljon hätkähdä, enkä niitä paljon viitsi lukeakaan. Helena kuitenkin herkkänä ihmisenä oli asiasta mielensä pahoittanut ja lopettanut sen vuoksi Facebook profiilinsa. Näyttää siltä että varsinkin uskonihmisille nämä vaalit aiheuttaa harkintakyvyn pettämistä ja mopo karkaa kirjoittelussa käsistä.