Valmistautumisen tähän kisaan tein Hampurin 2008 ennätysmaratonin kaavalla. Viime sunnuntain kiihtyvävauhtisen kaksvitosen jälkeen aloitin hiilihydraattipaaston ja varsinainen tankkaus alkoi maanantai-iltana vetoharjoituksen jälkeen. Loppuviikosta olo oli jo melko tankkimainen ja kisa-aamuna hotellin aamupalalla oli hieman vaikeuksia saada mitään menemään alas. Puuron, muutaman leipäpalan ja kahvin sain kuitenkin nieleksittyä.

Lämpötila Pirkkahallilla oli pari astetta, mutta kun tuulta ei juurikaan ollut, niin vaatetuksena oli ohuet trikoot, aluskerraston paita sekä pitkähihainen juoksupaita. Huoltopöydälle varasin kenkälaatikon, jossa oli mustikkakeittoa, jaffaa ja cocista, viisi pulloa kutakin. Osaan pulloista lisäsin suolan ja nämä oli merkattu erikseen. Juoksu alkoi kovalle tankkaukselle tyypillisesti eli nihkeästi. Kierrosajat pyörivät 18 minuutin paikkeilla (kierros 3,33 km). Toisella kierroksella meni kivi kenkään, mutta kun se välillä aina asettui  hyvin, en malttanut pysähtyä sitä poistamaan. Kympin jälkeen juoksu alkoi  jo tuntua mukavammalta. Juoksuseurana oli nainen lajin kotimaiselta huipulta, Outi Siimes. Samaa matkaa juostiin aina 46 kilometriin saakka. Maratonin väliaika oli 3:47:15. Se on noin pari minuuttia huonompi kuin kesällä Perniössä. Pullo kenkälaatikosta joka toisella kierroksella toimi hyvin. Järjestäjien huoltopöytään turvauduin ensimmäisen kerran vasta 53 kilometrin kohdalla, jolloin otin kahvin ja hilloleivän.

Puolivälin aikaa en huomannut tarkkaan katsoa, mutta se oli 4:30 paikkeilla. Siitä eteenpäin vauhti alkoi hieman hiipua. Juoksu tuntui kuitenkin helpolta ja mitään ongelmia ei ollut. Energiataso säilyi hyvänä, joten oli mukava taittaa matkaa. Olin koko ajan kärryillä vauhdista ja jo kahdensankympin kohdalla lähes varma ennätyksen syntymisestä. Viimeiselle kierrokselle sain vielä kehitettyä pienen kirin ja saavuin maaliin hyvissä voimin ajassa 9:26:32. Yhtään rakkoa tai minkäänlaista hiertymää ei tullut. Kivetkin karistelin kengästä vasta pukuhuoneessa.

Mukanamme Tampereella oli satasen ensikertalainen kuopiolainen Jarmo Väänänen. Jarmon tämän vuoden kovat maratontulokset ennakoivat hyvää juoksua, mutta reilu yhdeksän tunnin alitus (8:43:40) oli kuitenkin aikamoinen yllätys. Vielä paljon parempaakin on luvassa, kunhan mies tosissaan intoutuu satasia juoksemaan. Wiha 2009 tulokset.

Olen nyt juossut viisi satasta ja niiden ajat ovat olleet välillä 9:26...9:46. Vauhtireserviä ei juurikaan ole, joten aikaparannuksia tuskin enää paljon tulee. Toisaalta en näe siihen oikein mitään suurempaa tarvettakaan. Onnistuminen 24:lla puuttuu ja siihen on tarkoitus saada korjaus. Espooseen valmistautuminen alkaa heti huiliviikon jälkeen.