Viikonlopun rientoihin kuului kaksi maratonia. Perjantaina klo 21:00 oli Varpaisjärven yömaratonin startti ja seuraavana päivänä Pielaveden maraton klo 11:00. Tavoitteenani oli pitkäkestoinen harjoitus ja molemmilta maratoneilta jonkin verran alle neljän tunnin loppuajat.

Varpaisjärven yömaraton on pienellä kylällä kesän kohokohta. Kaikki matkat mukaan lukien juoksijoita oli paikalle kertynyt reilusti yli kaksisataa. Sää oli illalla ja varsinkin yöllä mukavan viileä ja pitkähihainen juoksupaita oli tarpeen. Ensimmäisen puolikkaan juoksin yhdessä Junnisen Teijan kanssa ja toisen Korson Kenguruja edustavan, myös ultramatkoja juoksevan Anssi Reposen kanssa. Anssillakin oli Pielavesi ohjelmassa, joten hivenen passailtiin ja tultiin maaliin sopuisasti yhtäjalkaa ajassa 3:48:43.

Työvoitto yömaratonilta

Kotona oltiin vasta puoli neljän aikaan aamuyöstä, joten uni jäi reilun kolmen tunnin mittaiseksi. Maratonien väliseen energiatankkaukseen kuului Varpaisjärvellä kolme grillimakkaraa ja kaksi keskiolutta. Aamulla sitten kotona kaurapuuroa ja kahvia.

Pielaveden maraton oli minulle uusi tuttavuus. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja puitteet kaikin puolin kunnossa, mutta hieman pitää ihmetellä että lähes naapurikunnat järjestävät maratonit 14 tunnin välein. Minulle tämä tällä kertaa sopi hyvin, mutta ilmeisesti ei kaikille, koska täydellä matkalla oli vain 24 juoksijaa. On selvää että tapahtumat syövät toisiaan ja mielestäni Pielaveden nuorempana pitäisi hieman väistää.

Pielaveden 10,5 km reitti rantamaisemineen on todella hieno ja mukava juosta. Ensimmäinen kierros meni hieman jäseniä verrytellessä, mutta sitten juoksu alkoi taas maistua. Sää oli muuttunut helteiseksi ja huoltajan tarjoilema cola teki hyvin kauppansa. Tuli juostua hivenen kovempaa kuin oli tarkoituskaan ja maaliin saavuin hyvissä voimin ajassa 3:35:48. Toinen puolikas oli pari minuuttia ensimmäistä nopeampi ja siitä jää aina hyvä maku.

Pielaveden hienolla reitillä

Hellekelissä cola maistuu

Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut viikonloppu, jonka kruunasi lauantai-iltana Kuopiossa paikallisen bändin Rakkauden Ammattilaisten keikka helteisellä Sataman Helmen terassilla.